Sommarhagefunderingar

Vilket underbart väder vi hade i lördags. Tror hela Sverige fick njuta av den härliga solen och dom svaga vindarna? Underbart! Håller tummarna att det blir många fler av dessa dagar att ladda batterierna och få lite kraft och energi.  Söndagen däremot var inte lika rolig även om solen sken så blåste det storm. Ställde upp våran soptunna ett x antal gånger innan jag fick nog och tog upp soptunnan till stallet.

Idag är det som det oftast är, solen skiner och det blåser lite. Hundarna och jag har varit och mätt sommarhagen och kollat staketet. Det är fullt av ”fina” skarvar och det känns som ett under att det går el runt hela hagen.

staket

Nej, det blir som med vinterhagen, allt det gamla ska ner och nytt fräscht ska upp. Funderar lite om jag ska fortsätta med rep eller om jag ska byta till band. Band är snyggare (enligt mig i alla fall) och säkrare eftersom att det går av lättare. Däremot har band den stora nackdelen att fladdra i vinden hur mycket man än spänner och det blåser en del här. Idag  har vi rep i vinterhagen och band i lilla hagen. Det lutar åt att det blir rep i sommarhagen men får se. Har litet tag till att fundera innan jag måste bestämma mig.

Något annat som hör våren och sommaren till är att tvätta hundarnas och hästarnas vintertäcken och pyjamasar. Vid dessa tillfällen är jag extra glad över min industritvättmaskin som går varm just nu. Förut torkade jag täckena på en ranglig  klädställning eller i pannrummet på nätterna, men så hittade J en annons där någon skänkte bort en mattställning här i närheten. Den är perfekt att torka täcken på och man får dessutom plats med två hästtäcken på den.

DSC_0564

2 reaktioner på ”Sommarhagefunderingar

  1. Vi bytte till släta trådar som vi satte varseltejp på mellan stolparna så de skulle synas tydligt för hästarna. Vi hade ju fåren som gick i samma hage så elrep och band gick inte alls. Hade inte nån som gick ut en endaste gång och det var lätt att spänna med spännrulle . Mycket jämnare med el på jämt även på vintern. En gång hade vi ett rådjur som hoppade in i tråden och den gick av ganska lätt när det var så välspänt. Vi var jätte nöjda och skulle stängsla med det igen om vi hade häst.

    1. Ja, den tråden finns ju också, men den är lite svårare att hantera tycker jag. Får se vad vi hittar på, tänkte åka och titta imorgon. Tack för tipset =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *