Underbart väder och svammel

Efter att ha varit genomförkyld i en vecka så kommer luktsinnet sakta tillbaka och då gödslar bonden åkern nedanför oss. Hahaha det slår liksom aldrig fel.

Idag strålar solen och det är 13,9 grader varmt i skuggan. Underbart!  Imorse var sotaren här och kollade kaminen, pannan och bägge skorstenarna så nu kan vi elda vidare utan att vara oroliga. För ca två veckor sen var dom här och sotade också så nu är allt tip top vilket känns skönt även om det snart är det dags att sluta elda och låta solpanelerna göra sitt.

När sotaren varit här och jag städat efter honom blev det en längre promenad med hundarna. Livskvalitet på hög nivå i detta väder. Hebba har äntligen löpt klart vilket underlättar vardagen massor  när man kan rasta dom tillsammans och dessutom slippa grindar och galler för att hålla dom särade.

DSC_1343

DSC_1348

DSC_1355

Hästarna njuter av att vara nakenfisar eller bara ha tunna ofodrade regntäcken om det blåser för mycket. Vi längtar nog alla tills det är dags att släppa dom i sommarhagen även om dom går och noppar i vinterhagen för fullt nu och får gå i lilla hagen någon timme då och då för att vänja magarna. Igår lyckades Blues dra av sig ena framskon och jag måste erkänna att jag är lite besviken på hovslagaren. Hästarna skoddes 27/3 och har efter det gått någon lugn skogspromenad och jobbat några pass på volten. Hagarna är torra så det känns lite dåligt att skon lossnade. Typiskt nog är hovslagaren på semester en vecka men jag lyckades få tag i en annan hovslagare som förhoppningsvis kommer redan ikväll och slår på skon så vi slipper något längre avbrott.

DSC_1296 Gräset växer i lilla hagen, bilden är tagen för en vecka sen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *