Sadelutprovning

Blues har ändrats i kroppen en del sedan han kom och nu ligger hans sadel inge bra längre så i lördags lastade vi Blues i transporten och åkte ner till Charlies i Jönköping för sadelutprovning. Dom hade rea på vissa sadlar och jag hoppades på att göra ett fynd…

DSC_0742

När vi kom fram lastade vi av Blues och ställde honom i provhytten. Ja, dom har faktiskt en provhytt för hästarna i butiken hos Charlies. Blues skötte sig bra och stod snällt och lugnt medan vi provade olika sadlar innan det var dags att börja provrida dom sadlar som låg bra vid första testet. Dom har en liten sandbana brevid butiken där man får provrida. Jag provred 5-6 sadlar och till slut var det två som utrpovaren rekommenderade, men typiskt nog var ingen av dom med på rean och dessutom skillde det några tusenlappar mellan dom två olika sadlarna. Den billigare, som var den som låg bäst, fanns bara hemma i brunt och jag vill ha en svart sadel så vi åkte hem utan sadel och jag ska fundera på hur jag ska göra.

DSC_0745Blues i provhytten hos Charlies

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *