Det finns att göra

Sommaren närmar sig med stormsteg och det finns massor att göra här på gården, det ska rensas och krattas lite överallt samtidigt som en del behöver fixas.  Jag har börjat lite smått men massor återstår. Just nu väntar jag på att J ska serva min gräsklippare sedan ska gräset klippas.  Gången ner till ridbanan fick hästarna beta av så nu är det kort där igen.

2015-04-22_18.17.56

 

11150857_1582919208641561_5278287141102161995_n

Sedan har vi veden, vi har flyttat veden som legat ute på tork i ett år och lagt in den i vedboden och nu skall årets ved staplas under taket och få ligga där och torka till nästa år. Det är nu man uppskattar vedtransportören, den sparar både rygg, armar, ben och tid. Den  är värd sin vikt i guld!

DSC_149220 kubik ved väntar på att staplas

DSC_1497Hundarna hjälper till med veden

Vi har varit och köpt rep till sommarhagen, det gäller att passa på när Hööks hade 15% på alla stängselprodukter. Äntligen ska det gamla mossbeklädda repet med ett x antal skarvar ner och det nya fräscha ska upp. Gräset växer sakta men säkert i sommarhagen och både hästarna och jag längtar tills dom kan släppas där. Pojkarna går och noppar för fullt i vinterhagen och i lilla hagen och dom luktar så gott när man tar in dom på kvällarna. Corino äter fortfarande frukost och lunchhöet medan Blues hellre går och noppar gräs.

DSC_1496Med det här repet och vårat aggregat kommer det garanterat bli bra ström i hagen

Hopekullen har fyllt 4 år, jösses vad tiden går fort! Grattis i eftersott finaste Alwa, Mira, Boris och Hebba! Har börjat fundera hur jag ska göra med hundarnas hage. Idag har dom en gallerhage på framsidan, men eftersom att båda går lösa hela dagarna funderar jag på att ta bort den. Men samtidigt är det bra att ha en hage vid löp och liknande. Så frågan är om jag ska ha kvar galler hagen dom har idag, flytta den till baksidan, sätta upp nätet eller om jag ska ta bort allt? Jag  köpte ett x antal rullar av nätet vi hade runt tomten förut och frågan är om och i så fall hur jag ska stängsla in. Det finns fina grusgångar på tomten och det ställer till det lite om jag ska stängsla in.  Får se vad jag bestämmer mig för.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *