Månadsarkiv: maj 2015

Äntligen

Efter några dagar med betande lite här och där så fick hästarna komma ut i sommarhagen en stund igår.  Två lycka hästar brallade runt en stund innan dom började beta och njöt.

Själv satte jag mig i hagen med kameran och njöt av att se dessa fina hästar och höra dom mums.

DSC_0960 kopiera

Vinställ?

På en julmarknad i Forsmark för några år sedan köpte jag ett vinställ modell springer.  Kunde liksom inte låta bli.  Problemet är bara att jag inte dricker vin. Istället fick den bli en servetthållare och den passar perfekt ute i pensionärskuvösen

DSC_0081

Bäst före datum

För några veckor sedan planterade jag blommor och hittade även en påse med gurkfrön i gömmorna. Bäst före datumet var 2008 men jag chansade och planterade i  några krukor. Nu kan jag konstatera att det är tur att fröerna inte är läskunniga

DSC_0844

Gott gotti gott gott

Igår kom det en ny bal med hösilage och tydligen var den väldigt god för Blues hade ätit upp allt sin nattmat och gick direkt till hölådan och började äta av frukosthöet imorse. I vanliga fall finns det alltid lite natthö kvar i nätet på morgonen och när han kommer ut i hagen brukar han inte ens titta åt hölådan utan går och noppar gräs.

IMG_20150521_071653

Igår kom även sommarens ”back up” hösilage som hästarna ska stödfodras med om betet inte räcker.  Små 25-30 kilos balar med fint analyserat hösilage modell asdyr. Men pojkarna är värda det bästa.  Just nu väntar vi dock på att det ska bli lite varmare och att det ska bli lite uppehåll i regnandet några dagar så ska pojkarna få komma ut på betet. Har tänkt att dom ska få börja gå ute dygnet runt redan nu i vinterhagen, men det har regnat en skvätt varje dag så dom får komma in så dom kan ligga torrt i alla fall.

 

 

Höpåsekrokar

Något som driver mig till vansinne är dessa tomma höpåsar som ligger i lite överallt i maskinhallen och hövågen som inte haft något bra ställe. Har kollat lite efter krokar, men har inte hittat någon som klarar av att hålla flera tomma höpåsar utan att någon ramlar ner. Men så plockade och pysslade jag i stallet igår och rätt vad det var fick jag syn på lösningen och sprang ut i garaget för att hämta hammare och spik. Är rätt nöjd med resultatet. Att det blev personligt (Blues gamla) och dessutom en billig lösning gjorde inte det hela sämre.

krokar

En kamp för överlevnad

Vinterns lugna, mysiga ridturer är nu ett minne blott och istället är varje ridtur en kamp för överlevnad. Det gäller att vara på sin vakt för rätt vad det är dyker dom upp… Där man minst anar det dessutom! Ja, ni ser en av alla dessa hemska varelser på bilden här nedan…

IMG_20141002_203627

Bilden ovan är en arkivbild som jag tog när vi flyttade hit till gården (det är lixom inte läge att ta fram mobilen och fota när vi är ute och hästarna håller på att dö av skräck).  Då gick fem av dessa hemska varelser i det som idag är hästhage. Tänk om Corino vetat det, han avskyr dessa hemska djur! Blues är inte heller så förtjust i dom men med lugn, betänketid och lite mild övertalning så går han. Corino skulle nog helst av allt vilja hoppa upp i famnen på J och bli buren förbi dessa hemska varelser.  Dom blir bara fler och fler och dyker upp på fler ställen för varje dag som går och det blir inte bättre av att dom är fruktansvärt nyfikna och framåt och alltid kommer fram till staketet för att titta och sedan följer efter oss när vi rider förbi.  Hur ska hästarna överleva denna sommar?