Månadsarkiv: mars 2015

Nya regntäcken

Såg att Börjes sålde ut regntäcken för 299 kr/st så beställde hem ett varsitt åt pojkarna. Beställde i torsdags och idag kom paketet. Täckena är ofodrade och satt ganska bra,  dock var det ett stort minus att det inte fanns svansrem och att bensnörena var fasta och inte elastiska.

2015-03-31_13.29.28

Vårtecken

Värmen kommer sakta men säkert och allt fler vårtecken visar sig. Många vårtecken är färgglada och mysiga, men så har vi det här med päls. Vinterpälsen ska av och den fina sommarpälsen ska ta över. Katterna fäller, hundarna fäller och hästarna fäller. Hårstrån, hårstrån, hårstrån är överallt  just nu hur mycket man än dammsuger. Det är vid fällningsperioderna man uppskattar Furminatorn och svettskrapan extra mycket.

DSC_0431

Hästkraft

2015-03-25_17.57.17Lycka är att ha en egen ridbana,  men det är nog större lycka att kunna sladda den med sin häst

Corino fick för någon vecka sedan ett riktigt gympass när han fick äran att sladda ridbanan för första gången. Tror han tyckte det var väldigt roligt även om det var både varmt och tungt. Jag brukade alltid sladda ridbanan med men älskade shettis Lilla B som tyvärr inte finns kvar längre och det var väldigt roligt att sladda ridbana igen även om jag var ringrostig och Corino troligen aldrig gjort något liknande förr.  Tycker resultatet blev godkänt.

Båda hästarna är före detta travare och med andra ord går dom att köra. Körningen är något jag saknat och det är dessutom väldigt nyttigt för hästarna att variera ridning, tömkörning,  longering och körningen.  Vi hade turen att hitta en rockard och sele här i närheten till ett bra pris och dessutom går rockarden att göra om till släde väldigt enkelt så när vi hade snö i vintras blev det en härlig tur med släden samtidigt som stora snöflingor dalade ner.

10933795_1538147759785373_6661334969578059388_n

Ny blogg, nya tag

Den gamla bloggen uppdaterades senast 12 november 2014… Tiden springer iväg och av någon anledning så blir det inget bloggat trots att jag nästan dagligen tänker att jag borde ta tag i bloggen och saker jag borde skriva om. Hade gjort en ny hemsida men så funkade det inte att lägga till bloggen och då rann allt ut i sanden. Funderade mycket om jag skulle fortsätta med den gamla bloggen då den innehåller inlägg från 2012 eller om jag ska starta en ny i  och med flytt och alla förändringar. Känner att jag vill ta nya friska tag så nu testar vi denna blogg och ser om det jag trivs med den. Gillar inte all reklam på den gamla bloggen. Nåja, nu kör vi!

Massor har hänt sedan november, flocken har ökats och flocken har minskats… Zelma har lämnat oss i stor sorg och saknad. Allt gick fort men nu får hon äta så många morötter hon vill , gräva sönder bäddar och göra bomben när hon badar.

Älskade Zelma,
du fattas oss och tomrummet efter dig är enormt!
zelma 2008.02.25 - 1

Så på ett halvår har flocken halverats och nu har vi ”bara” Hebba och Boris kvar. Dom är väluppfostrade och lydiga så är hundlivet lite… tråkigt. Zelma hade åsikter om allt och var inte sen att säga till när hon var missnöjd så hon  drev oss ofta till vansinne med sina hyss, men nu är det väldigt lugnt och stilla. Dom flesta kompostgallren är undanplockade och hundarna går lösa mest hela dagarna.  Jag älskar mina springrar men saknar ragatan.

Många undrar över Boris och han har, som många märkt, bott med oss lite över ett år av olika anledningar. Han funkar väldigt bra i flocken och vi trivs väldigt bra med honom.  Vad som händer i framtiden får vi se, men han har en underbar familj som älskar honom och vill hans bästa även om det inte alltid blir som man tänkt.

DSC_0362Finaste Boris 

Hebba mår bra och verkar trivas väldigt bra härpå gården även om hästarna är lite läskiga på nära håll. Annars är hennes dagar fyllda med att busa med brorsan Boris, hjälpa till i stallet, leka med katten och njuta av livet.   Tanken var att hon skulle paras nu i vår, men det får nog flyttas fram av olika anledningar. Får se om det blir till hösten eller nästa vår istället.

DSC_0349Lyckopillret Hebba 

Flocken har även utökats med två hästar, två jättefina killar som passar oss perfekt! Vi börjar med min häst som heter Blues Summerland och är en fd travare importerad från Holland. Han är 8 år och jag hoppas på många roliga år med honom.

DSC_0226Blues och jag på ridbanan häromdagen

Sen har vi Corino Pride, även han fd travare som stått på ett travgymnasium. Världens snällaste att rida och köra men har lite humör i boxen. Vi hoppas och tror att det kommer att bli bättre nu när han inte står i ett stort stall med mycket spring. J lär sig rida på honom och det går riktigt bra för dom.

DSC_0880Corino

Ja, det var den korta sammanfattningen av vad som hänt dom senaste månaderna,  jag hoppas få igång mobilappen så jag kan blogga via mobilen också.  Nu är det dags för en promenad med hundarna och sedan vill hästarna ha lunch och få av sig täckena, det är +10,2 grader varmt i skuggan så dom får vara nakenfisar tills solen börjar gå ner igen. Nätterna är fortfarande kalla men det går åt rätt håll.