Kategoriarkiv: Okategoriserade

Ny blogg, nya tag

Den gamla bloggen uppdaterades senast 12 november 2014… Tiden springer iväg och av någon anledning så blir det inget bloggat trots att jag nästan dagligen tänker att jag borde ta tag i bloggen och saker jag borde skriva om. Hade gjort en ny hemsida men så funkade det inte att lägga till bloggen och då rann allt ut i sanden. Funderade mycket om jag skulle fortsätta med den gamla bloggen då den innehåller inlägg från 2012 eller om jag ska starta en ny i  och med flytt och alla förändringar. Känner att jag vill ta nya friska tag så nu testar vi denna blogg och ser om det jag trivs med den. Gillar inte all reklam på den gamla bloggen. Nåja, nu kör vi!

Massor har hänt sedan november, flocken har ökats och flocken har minskats… Zelma har lämnat oss i stor sorg och saknad. Allt gick fort men nu får hon äta så många morötter hon vill , gräva sönder bäddar och göra bomben när hon badar.

Älskade Zelma,
du fattas oss och tomrummet efter dig är enormt!
zelma 2008.02.25 - 1

Så på ett halvår har flocken halverats och nu har vi ”bara” Hebba och Boris kvar. Dom är väluppfostrade och lydiga så är hundlivet lite… tråkigt. Zelma hade åsikter om allt och var inte sen att säga till när hon var missnöjd så hon  drev oss ofta till vansinne med sina hyss, men nu är det väldigt lugnt och stilla. Dom flesta kompostgallren är undanplockade och hundarna går lösa mest hela dagarna.  Jag älskar mina springrar men saknar ragatan.

Många undrar över Boris och han har, som många märkt, bott med oss lite över ett år av olika anledningar. Han funkar väldigt bra i flocken och vi trivs väldigt bra med honom.  Vad som händer i framtiden får vi se, men han har en underbar familj som älskar honom och vill hans bästa även om det inte alltid blir som man tänkt.

DSC_0362Finaste Boris 

Hebba mår bra och verkar trivas väldigt bra härpå gården även om hästarna är lite läskiga på nära håll. Annars är hennes dagar fyllda med att busa med brorsan Boris, hjälpa till i stallet, leka med katten och njuta av livet.   Tanken var att hon skulle paras nu i vår, men det får nog flyttas fram av olika anledningar. Får se om det blir till hösten eller nästa vår istället.

DSC_0349Lyckopillret Hebba 

Flocken har även utökats med två hästar, två jättefina killar som passar oss perfekt! Vi börjar med min häst som heter Blues Summerland och är en fd travare importerad från Holland. Han är 8 år och jag hoppas på många roliga år med honom.

DSC_0226Blues och jag på ridbanan häromdagen

Sen har vi Corino Pride, även han fd travare som stått på ett travgymnasium. Världens snällaste att rida och köra men har lite humör i boxen. Vi hoppas och tror att det kommer att bli bättre nu när han inte står i ett stort stall med mycket spring. J lär sig rida på honom och det går riktigt bra för dom.

DSC_0880Corino

Ja, det var den korta sammanfattningen av vad som hänt dom senaste månaderna,  jag hoppas få igång mobilappen så jag kan blogga via mobilen också.  Nu är det dags för en promenad med hundarna och sedan vill hästarna ha lunch och få av sig täckena, det är +10,2 grader varmt i skuggan så dom får vara nakenfisar tills solen börjar gå ner igen. Nätterna är fortfarande kalla men det går åt rätt håll.